Monday, February 5, 2007

La retallada que ens ve

Tot sembla indicar que la recusació plantejada pel PP contra el jutge del Tribunal Constitucional Pablo Pérez Tremps pot acabar representant la definitiva retallada al migrat Estatut que tenim. Amb l'acceptació de la recusació del magistrat, els jutges que hauran de decidir sobre el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP seran 5 de tendència progressista i 6 de tendència conservadora. Que es parli del Tribunal Constitucional en aquests termes ho diu tot sobre la independència del poder judicial, però la pregunta que se’m planteja és una altra: vistos l’energia i el vigor nacional dels partits de l’arc parlamentari català, les seves sublims estratègies i l'elevat tall d'estadistes dels seus dirigents, com reaccionaran a aquesta possible nova retallada? Jo apostaria per les següents reaccions:

CDC: De què serveix tenir un govern amic o ser aliat preferent del govern? El Tripartit és un desastre per Catalunya, i el país, tot i que no ho sap, ens necessita desesperadament.

UDC: En les properes eleccions demanarem dos ministeris i una vice-presidència.

PSC: Nosaltres com a demòcrates respectem i acatem les decisions dels jutges. La independència del poder judicial és un valor que no posem en dubte, contràriament al que fa l’oposició que només en defensa les decisions quan l’afavoreixen.

ERC: L’única solució bona és la independència. Com hi arribarem ho explicarem un altre dia.

ICV: Nosaltres com a demòcrates i alternatius respectem i acatem les decisions dels jutges/jutgesses. La independència del poder judicial és un valor que no posem en dubte, contràriament al que fa l’oposició que només en defensa les decisions quan l’afavoreixen.

PP: Els jutges han decidit lliurement i cal acceptar i respectar sempre i en tot moment, com no podria ser d'altra manera i sense excepció, les seves decisions. (Traducció per no iniciats: Goooool!!!)

C’s: És una molt bona notícia pels ciutadans de Catalunya i ens agradaria que la nostra foto i aquesta declaració sortís a tots els mitjans de comunicació, que ni ens respecten ni ens tenen en compte.

No comments:

Post a Comment